Verbinding
met jeZelf
Verbinding
met jeZelf
Verbinding met jeZelf en vandaar uit de verbinding met de ander.
Het kind
is niet zijn gedrag
Het kind
is niet zijn gedrag
Onder ieder gedrag zit een behoefte. Wat heeft jouw (innerlijk) kind nodig?
Holistische
benadering en aanpak
Holistische
benadering en aanpak
Aanpak op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Opleiding holistisch gezins en kindertherapie

Volledig erkende opleiding holistisch gezins en kindertherapie

Opleiding holistisch gezins en kindertherapie

 

Deze tweejarige volledig erkende opleiding holistisch gezins en kindertherapie is geaccrediteerd door de stichting KTNO en erkend door de beroepsverenigingen BATC en LVNG. Dat betekent concreet -dat na het halen van dit diploma én de HBO Medische Basiskennis volgens de PLATO eisen- je je aan kunt sluiten bij de BATC en/of LVNG.

Aansluiting bij een beroepsvereniging betekent op de 1e plaats dat je je onderscheidt van de vele andere therapeuten/coaches. Je moet onder meer aan een behoorlijk aantal kwaliteitseisen voldoen. Vanzelfsprekend voldoet de opleiding holistisch gezins en kindertherapie aan de gestelde eisen in de vorm van o.a. tien HBO Kerncompetenties. Daarnaast komen je consulten voor (gedeeltelijke) vergoeding door de ziektekostenverzekeraars in aanmerking.

 

 

 

De verwachting is dat in de nabije toekomst de eisen voor aansluiting bij een beroepsvereniging zullen gaan veranderen. Namelijk naar een vierjarige opleiding op HBO niveau. Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder wil graag met haar opleiding holistisch gezins en kindertherapie deze stap naar een vierjarige opleiding maken.

De nodige ontwikkelingen hiertoe zijn in volle gang. In grote lijnen zijn deze:

  • Vooropleiding, naast de 2 gebruikelijke persoonlijke consulten, is er nu een online-leer module Reis door de chakra's in ontwikkeling. Deze reis gaat door de chakra's 1, 2 en 3. De overige chakra's komen gedurende de opleiding aan bod. Om op deze manier veel kennis te verkrijgen en vooral om het voor jezelf in de praktijk te brengen.
  • Het derde studiejaar, Masterjaar, voor nog meer verdieping op de therapeutische vaardigheden en specialisatie van jouw praktijk. Dit Masterjaar bestaat uit een aantal modules waaruit gekozen kan worden, als ook een aantal online leerwegen of een combinatie van beiden.
  • Het vierde studiejaar zal gaan bestaan uit de HBO Medische Basiskennis dan wel Psycho Sociale Basiskennis. Nicole is in overleg met een opleidingsinstituut die deze opleidingen verzorgd.

Je kunt voor het derde en/of vierde jaar kiezen en het is dus absoluut geen must. En ook bestaat de mogelijkheid om deze laatste twee jaar op jouw tijd en tempo te volgen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze 4 jaar recht geeft op een diploma opleiding holistisch gezins en kindertherapie met het aantal docentcontacturen en het aantal uren studiebelasting behorende bij een vierjarige opleiding.