Wendy Eggermont

Dat werd enorm versterkt door onze toen nog onvervulde kinderwens en toen ik eenmaal na een zwaar en intensief traject moeder was geworden bleek deze gevoeligheid alleen maar toe te nemen en kon ik mij niet meer afsluiten voor al het verdriet, de stress en de werkdruk die deze functie met zich meebracht. Daarnaast had ik de lat als moeder erg hoog liggen, maar was me daar toen nog niet zó van bewust.

Eind 2008 veranderde ik van werkgever en kreeg de functie schoolmaatschappelijk werkster en werd ik zwanger van onze 2de. Ook hier werd er geleidelijk aan steeds meer bezuinigd, liep de werkdruk op en stonden er banen op de tocht.

Nadat ik in 2012 de NLP practitioner behaalde besloot ik in 2013 te stoppen met werken en nam ik mijn ontslag. De jeugdhulpverlening paste mij niet meer. Daarnaast was er nog een sterke wens voor 3de kindje waarvan ik wist dat stress niet bevorderlijk zou werken voor het traject wat wij nodig hadden om zwanger te kunnen worden.

In 2014 werd onze jongste dochter geboren middels een traumatische bevalling. Dit was het moment waarop al mijn onverwerkte emoties, alle littekens in een keer open gingen. Alles wat ik in mijn leven dacht te hebben verwerkt kwam naar de oppervlakte. Er volgde zware jaren waarin ik continu het gevoel had dat ik verzoop. Ik ging op zoek naar hulp voor mijn kinderen die niet afdoende hielp en sloeg daarbij mezelf over. Struinde het internet af en las alles over baby’s, traumatische bevallingen, hoogstensitiviteit bij kinderen en volwassenen.

Behaalde in 2016 de training Docent Babymassage en startte ik mijn praktijk “Opgroeien & Opbloeien” voor babymassage en ondersteuning van kersverse ouders.

In de tussentijd was ik op zoek naar een opleiding waarmee ik hoogsensitive kinderen en hun gezinnen kon helpen en zó kwam ik bij Nicole en haar opleiding Holistisch Gezins en Kindertherapie aan het Nieuwetijdscentrum terecht. Deze startte ik in mei 2018, een opleiding waar ik in eerste instantie met mezelf aan de slag mocht. De diepte in, naar al het verdriet wat opgeslagen zat in mijn lijf en wat ik niet wilde voelen. Hoe meer ik aan mezelf werkte, hoe meer ik terugkwam bij mezelf, hoe beter ik mijn kinderen begreep en hoe meer mijn missie duidelijk werd. Mijn missie het holistisch begeleiden van hsp vrouwen en hun partner met een kinderwens. Vanaf de wens tot aan het eerste jaar met hun baby, in hun transformatie tot ouder. Deze kennis, dit stuk bewustwording voeg ik graag vanuit eigen ervaring toe in de opleiding Holistisch Therapeut Nieuwetijdskind, want het ontstaan van een kind start nog voor de conceptie. De manier waarop je verwekt bent en gedragen bent in de buik van je moeder, zegt alles over hoe jij in het leven staat en dus ook over hoe jij zelf leven doorgeeft aan je eigen kinderen en kleinkinderen. Daarnaast verzorg ik de training De 1000 dagen van een nieuw begin binnen het centrum

Voor nog meer info zie mijn CV

Wendy Eggermont