Lara Trapenberg

Vanaf het eerste moment dat ik in het Nieuwetijdscentrum kwam en Nicole ontmoette voelde ik me thuis en had ik een dieper weten dat ik hierin mijn missie zou gaan leven; kinderen en hun ouders een stukje op hun pad begeleiden om zich te verbinden met wie ze werkelijk zijn; zichZelf.

Van huis uit heb ik van mijn ouders veel meegekregen over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Als jong kind was het voor mij al heel normaal om daar mee bezig te zijn. Ten opzichte van mijn omgeving kon ik me wel eens een “vreemde eend in de bijt” voelen met ouders die bv in retraite gingen in India en aan energiewerk deden. Ook zag en voelde ik zelf veel als kind. Over HSP of nieuwetijdskinderen was in die tijd nog vrij weinig bekend en daarnaast wilde ik vooral niet anders zijn dan mijn vriendinnen. Naarmate ik ouder werd wilde ik me dan ook vooral bezig houden met alle leuke aardse dingen van het leven: vriendinnen, uitgaan, studeren etc.

In 2004 gaf mijn lichaam aan dat ik niet meer op “mijn pad” zat; ik kreeg een flinke burn out en last van depressies. Dit is de start geweest naar een zoektocht terug naar meZelf, wat in een stroomversnelling kwam toen ik de vader van mijn dochter ontmoette. Dit zielscontact bracht alle (onbewuste) diepere lagen in mezelf omhoog waar nog bewustzijn en heling op mocht komen. Dit werd nog intenser toen wij uit elkaar gingen en we in het proces van scheiden met een jong kind kwamen. Het was geen makkelijke weg, verre van dat, maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben. Terug naar meZelf. Ook de opleiding tot Holistisch Gezins- en Kindertherapeut heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Vooral het eerste jaar waarbij je alle theorie reflecteert op je persoonlijke stukken heeft mij veel bewustzijn en heling gebracht. De synchroniciteit van de lesstof en mijn persoonlijke stukken die speelde was soms magisch en heel treffend.

Nu ik zelf door vele persoonlijke processen heen ben, ben ik er klaar voor om “van binnen naar buiten” te gaan. Ik ben teamlid en hoofddocent binnen de opleiding Holistisch Therapeut Nieuwetijdskind. Binnenkort  geef ik de opleiding Holistisch Transformatiejaar.  Mijn didactische ervaring als trainer komen mij heel goed van pas. Verder begeleid ik als supervisor binnen het Nieuwetijdscentrum de studenten.

Lara Trapenberg