Het ontstaan van het Nieuwetijdscentrum

Herkenning en erkenning
Als moeder van drie prachtige nieuwetijdskinderen is mijn zoektocht in 2002 gestart. Al jaren daarvoor merkte ik dat ik het leven zwaar vond. Ik voelde me anders en eenzaam. De opvoeding van de kinderen ging mij niet gemakkelijk af en ik legde de ‘schuld’ bij hen: zij hadden gedragsproblemen.

Ik heb toen voor mezelf en de kinderen naar reguliere hulp gezocht, lang gezocht. Helaas bleef het bij zoeken. De hulpverlening was op gedragsniveau gericht en dat zou nooit een echte blijvende verandering geven. Niemand van de hulpverleners wees ons er overigens ook op dat de oorzaak niet lag bij de kinderen, maar bij mij en bij hun vader.

Op 4 april 2011 overleed mijn oudste dochter Anne Marèl op 17-jarige leeftijd aan een hersentumor. Mijn wereld stond op zijn kop, want naast mijn eigen enorme verdriet en het gemis was het de vraag hoe ik er voor mijn twee andere kinderen kon zijn? En hoe kon ik me nu op een andere manier met Anne Marèl verbinden? Hoe kon ik weer leven in plaats van overleven!

Ik volgde diverse opleidingen en trainingen. Verschillende therapeuten hebben mij op een diep niveau begeleid. Het was de noodzakelijke reis naar binnen: vele processen van bewustwording en het verkrijgen van inzicht. Ik kreeg zicht op wie ik werkelijk ben en op de patronen en dynamieken van ons gezin. Ik leerde dat de spiegel die mijn kinderen mij door hun gedrag voorhielden heel confronterend en leerzaam was: het zei alles over mezelf. Vervolgens nam ik mijn verantwoordelijkheid wat het begin was van een lange weg van bewustwording in de vorm van persoonlijke en spirituele ont-wikkeling. En ik ontdekte dat ik hoog sensitief ben en een (ouder) nieuwetijdskind. Het verklaarde alles hoe ik mij tot dat punt gevoeld en gedragen heb. 

Beetje bij beetje vielen de puzzelstukje in elkaar. Het was hard werken met het doorleven van deze diepgaande innerlijke processen om te komen tot heling op verschillende niveaus: persoonlijk, intergenerationeel, vorige levens en collectief. En toe toen kwam eindelijk de ruimte … heel veel ruimte … en begon mijn energie echt te stromen. Ik kwam eindelijk in VERBINDING met meZelf.    

Mijn grootste cadeau:
Het eindelijk in VERBINDING zijn met meZelf is het grootste cadeau dat Anne Marèl mij had kunnen schenken. En daarmee een eeuwigdurende hartsverbinding met haar en anderen. Anne Marèl is er niet meer in levenden lijve. Maar haar energie is nu zo sterk voelbaar en via ons hart is er volop verbinding en liefde. Hoe mooi kan deze nalatenschap van haar zijn in het grote geheel:

Verbonden in Licht en Liefde

Mijn missie
De doorleefde ervaringen en inzichten van mijn decennialange zoektocht als hoog sensitief iemand heb ik verwoord in de missie van het Nieuwetijdscentrum: VERBINDING van grote en kleine mensen van deze tijd met zichZelf en vandaaruit met de ander.

Het is mijn levensdoel zoveel mogelijk nieuwetijdskinderen en gezinnen tot innerlijke rust, harmonie en geluk te laten komen. Mensen die de eigenschappen van hoog sensitiviteit juist als kracht gaan zien en inzetten. Mensen die vertrouwen op hun intuïtie waarbij hoofd, hart en buik nauw met elkaar samenwerken. Dat is de reden waarom ik het Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder heb opgericht.

Een ontmoetingsplek en werkplaats
Nieuwetijdscentrum Lichtkind LichtvlinderJa, ik ben trots op het Nieuwetijdscentrum dat al vele jaren een vooraanstaande positie heeft in het begeleiden en opleiden van hoog sensitieve mensen. Ik zie het centrum als een ontmoetingsplek en werkplaats. Een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden die behoefte hebben aan zingeving en liefde. Die bij zichzelf willen thuiskomen. Het is de plek waar de echte ontmoeting de werkruimte biedt. Maar het is ook een werkplaats waar intensief gewerkt wordt om blokkades op te ruimen, om van daaruit op zoek te gaan naar jouw ware essentie. En zo te gaan bouwen aan jeZelf. 

Bewust heb ik ervoor gekozen de missie inhoud te geven door mijn ervaring, passie en gedachtengoed aan te bieden in de vorm van holistische opleidingen en niet als therapie. Om op die manier echt een olievlek te creëren in het bereiken van mijn missie.

En gelukkig is mijn Nieuwetijdscentrum ons Nieuwetijdscentrum geworden. Ik hoef het centrum niet langer meer alleen te dragen, ik heb inmiddels een geweldig team om mij heen. Mijn missie, is onze missie geworden.

Is er herkenning en wil je erover spreken? Neem contact op want dan kan ik misschien iets voor jou betekenen en werk ik tegelijkertijd aan mij missie.

Verbonden in Licht en Liefde,

Nicole Broers