drumcirkel

DE THERAPEUTISCHE EFFECTEN VAN DRUMMEN:

Drum therapie is een oude benadering die gebruik maakt van het ritme om genezing en zelfexpressie te promoten. Van de sjamanen van Mongolië naar de Minianka genezers van West-Afrika, hebben duizenden jaren, therapeutische ritme technieken gebruikt voor het maken en onderhouden van fysieke, mentale en spirituele gezondheid.

Lopend onderzoek is nu naar de therapeutische effecten van de oude ritme technieken. Recent onderzoek geeft aan dat drummen lichamelijke genezing versnelt, het immuunsysteem versterkt en gevoelens van welzijn verhoogt, bevrijdt van emotionele trauma’s en reïntegratie van het zelf bevordert.

Andere studies hebben met nadruk de kalmerende en helende effecten van drummen op de ziekte van Alzheimer patiënten, autistische kinderen, emotioneel verstoorde tieners, herstellende verslaafden, trauma patiënten, gedetineerden en daklozen aangetoond.

De onderzoeksresultaten tonen aan dat trommelen een waardevolle behandeling van stress, vermoeidheid, angst, hypertensie, astma, chronische pijn, arthritis, psychische aandoeningen, migraine, kanker, multiple sclerose, Parkinson en hart en vaatziekten, beroerte, verlamming, emotionele stoornissen, en een brede scala van lichamelijke handicaps, is.

Onderzoek in de hieronder genoemde studies geven aan dat drummen:

– induceert diepe ontspanning, verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Stress, volgens de huidige medisch onderzoek, draagt ​​bij aan bijna alle ziekten en is een primaire oorzaak van deze levensbedreigende ziekten zoals hartaanvallen, beroertes, en het immuunsysteem storingen. Onderzoek bleek en bevestigde dat een drum behandeling van invloed is op de productie en afgifte van neurotransmitters en neurohormonen zoals melatonine, noradrenaline, serotonine, en prolactine in de bloedbaan.

Helpt controle hebben op chronische pijn.

Chronische pijn heeft een progressief drainerende effect op de kwaliteit van het leven. Onderzoekers suggereren dat drummen dient als een afleiding van pijn en verdriet. Bovendien trommelen bevordert de productie van endorfines en endogene opiaten, de lichaamseigen morfine-achtige pijnstillers, en kan daardoor helpen bij de controle van pijn.

– versterkt het immuunsysteem

Recent medisch onderzoek wijst dat drummen in cirkels het immuunsysteem stimuleert.

Geleid door de bekende expert op het gebied van kanker, Barry Bittman, MD, toont studie aan dat fractie trommelen daadwerkelijk de aanmaak van kankerdodende cellen verhoogt, cellen die het lichaam, kanker en andere virussen, waaronder AIDS helpen bestrijden.

Volgens Dr. Bittman, “ Groep drummen stemt onze biologie, orkestreert onze immuniteit, en stimuleert genezing.

– produceert dieper zelfbewustzijn door het induceren van synchrone hersenactiviteit.

Onderzoek heeft aangetoond dat de fysieke overdracht van ritmische energie naar de hersenen beide hersenhelften synchroniceert.

Wanneer de logische linker hersenhelft en de intuïtieve rechter hersenhelft beginnen te pulseren in harmonie, kan de innerlijke leiding van intuïtief weten ongehinderd gaan stromen naar bewustzijn. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot informatie via onbewuste symbolen en beelden vergemakkelijkt psychologische integratie en reïntegratie van zichzelf. Drummen synchroniseert ook de frontale en de lager gelegen gebieden van de hersenen.

De integratie van non-verbale informatie uit lagere hersenstructuren in de frontale cortex, produceert gevoelens van “ begrip, integratie, zekerheid, overtuiging en waarheid”, die de gewone conditioneringen overtreft en tot fundamentele inzichten voor religieuze en culturele tradities leidt.

– toegang tot het hele brein

De reden dat ritme zo’n krachtig hulpmiddel is, is dat het doordringt tot de hele hersenen.

Visie is bijvoorbeeld in een deel van de hersenen, spraak in een ander, maar trommelen geeft toegang tot de gehele hersenen.

Het geluid van drummen genereert dynamische neuronale verbindingen in alle delen van de hersenen, zelfs wanneer er aanzienlijke schade of stoornissen zijn zoals in Attention Deficit Disorder (ADD).

Volgens Michael Thaut, directeur van de Colorado State University Center for Biomedical Research in Music “ Ritmische signalen kunnen helpen bij omscholing van de hersenen na een beroerte of andere neurologische stoornissen, zoals bij patiënten met Parkinson. Er worden meer verbindingen gemaakt in de hersenen, onze ervaringen worden beter geïntegreerd..

– ritmisch drummen induceert natuurlijke veranderde staten van bewustzijn

Een recente studie van Barry Quinn, Ph.D. toont aan dat zelfs een korte drum sessie alpha hersenactiviteit kan verdubbelen, gevoelens van euforie en welzijn verhogen en stress drastisch verminderd.

De ​​hersenen verandert van Beta golven (gerichte concentratie en activiteit) naar Alpha golven (kalm en ontspannen). Alfa-activiteit wordt geassocieerd met meditatie, sjamanistische trance, en integrerende manieren van bewustzijn.

Dit gemak van inductie contrasteert sterk met de lange periodes van isolatie die de praktijk vereist voor de meeste meditatieve disciplines voordat significante effecten induceren.

Ritmische stimulatie is een eenvoudige maar effectieve techniek voor het beïnvloeden van gemoedstoestanden.

– versterkt een gevoel van verbondenheid met zichzelf en anderen, in een samenleving waarin de traditionele familie en de op gemeenschap gebaseerde systemen van steun steeds meer gefragmenteerd zijn geworden. Drum cirkels zorgen voor een gevoel van verbondenheid met anderen en interpersoonlijke ondersteuning.

Een drum cirkel biedt een mogelijkheid om verbinding te maken met je eigen geest op een dieper niveau, en ook om je te verbinden met een groep andere gelijkgestemde mensen.

Groeps drummen verlicht egocentrisme, isolement en vervreemding.

Muziekpedagoog Ed Mikenas constateert dat drummen “ een authentieke ervaring van eenheid en fysiologische synchroniciteit” biedt.

Mensen die niet synchroon met zichzelf zijn (dwz, ziek, verslaafd) helpt drummen het verschijnsel van een flow te ervaren en om te voelen met en door anderen hoe het is in een toestand van synchroniciteit en preverbale verbondenheid te zijn.

– helpt ons om te ervaren in resonantie te zijn met de natuurlijke ritmes van het leven

Dissonantie en disharmonie ontstaat alleen wanneer we ons vermogen beperken om volledig te resoneren met het ritme van het leven. De oorsprong van het woord ritme is Grieks en betekent “ stromen”

We kunnen leren “ stromen” met het ritme van het leven door simpelweg te leren voelen op de beat, pols, of hartslag tijdens het drummen. Het is een manier om het essentiële zelf in overeenstemming met de stroom van een dynamische, onderling verbonden universum te voelen in plaats van geïsoleerd te zijn.

– biedt een seculiere benadering van de toegang tot een hogere macht.

Sjamanistisch drummen steunt direct de invoering van spirituele factoren, significant in het genezingsproces. Drummen en Sjamanistische activiteiten produceren een gevoel van verbondenheid en gemeenschapszin, integratie van lichaam, geest en ziel.

Volgens een recente studie brengen “ Sjamanistische activiteiten mensen efficiënt en direct in directe ontmoetingen met spirituele krachten, gericht op het hele lichaam en het integreren van genezing op fysiek en spiritueel niveau.

Dit proces laat hen toe om te verbinden met de kracht van het universum, om hun eigen kennis te externaliseren, en om hun antwoorden te internaliseren; het verbetert ook hun gevoel van empowerment en verantwoordelijkheid.

Deze ervaringen zijn krachtig genezend.

-persberichten negatieve gevoelens, blokkades en emotionele trauma.

Drumming kan mensen helpen zich te uiten en emotionele problemen aan te pakken.

Onuitgesproken gevoelens en emoties kunnen energieblokkades vormen.

De fysieke stimulatie van drummen verwijdert blokkades en produceert emotionele ontlading. Geluidstrillingen resoneren door elke cel in het lichaam, het stimuleert de release van negatieve cellulaire herinneringen.

“Drumming benadrukt zelfexpressie, leert hoe je emotionele gezondheid weer op kunt bouwen, en vraagstukken met betrekking tot geweld en conflict door middel van expressie en integratie van emoties” zegt Music opvoeder Ed Mikenas.

Drummen kan ook aandacht besteden aan de behoeften van verslaafden door hen te helpen leren om te gaan met hun emoties op een therapeutische manier, zonder het gebruik van drugs.

– plaatst je in het huidige moment.

Drumming helpt stress te verlichten die is gerelateerd aan het verleden of je zorgen te maken over de toekomst.

Wanneer men een trommel bespeelt, wordt je een met het hier en nu.

Eén van de paradoxen van het ritme is dat het zowel de capaciteit heeft om je bewustzijn te verplaatsen uit je lichaam in dimensies voorbij tijd en ruimte, en om je stevig te gronden in het huidige moment.

– drummen is een medium voor individuele zelfontplooiing.

Het helpt weer om tot onze kern te komen, het verbeteren ons gevoel van kracht en het stimuleert onze creatieve expressie. “ Het voordeel van deelname aan een drum groep is dat je een auditieve feedback tussen jezelf en de groepsleden ontwikkelt wat een kanaal voor zelfexpressie en positieve feedback is dat pre-verbaal, op emotie gebaseerd geluid veroorzaakt.

Elke persoon in een drum cirkel uit zich door zijn of haar trommel en luistert naar de andere trommels tegelijk.

Iedereen spreekt, iedereen hoort, en elk persoonlijk geluid is een essentieel onderdeel van het geheel.

Elke persoon kan zijn gevoelens overbrengen in het trommelen, zonder een woord te zeggen, zonder dat ze hun problemen hoeven te onthullen.

Groeps drummen is ern waardevolle aanvulling op traditionele gesprekstherapie methoden.

Het biedt de mogelijkheid van het verkennen en ontwikkelen van het innerlijke zelf. Het dient als een voertuig voor persoonlijke transformatie, bewustzijnsverruiming en community building.

De ‘primitieve’ Drum Cirkel is in opkomst als een belangrijk therapeutisch instrument van verbinding en bekrachtiging in dit moderne technologische tijdperk.

(Bron: Suka Waku)

Referenties

1. Kumar, PhD, A. “ Music Therapy Verhoogt Serum Melatonine niveaus bij patiënten met de ziekte van Alzheimer, &”; Alternatieve therapieën in Gezondheid en Geneeskunde, Vol. 5, No 6, Nov.1999. Pagina 2. Winkelman, Michael, Sjamanisme: De neurale Ecologie van Bewustzijn en Healing. Westport, Conn: Bergin & Garvey; 2000.

3. Bittman, MD, Barry, “ Composite Effecten van Group Drumming …, &”; Alternatieve therapieën in Gezondheid en Geneeskunde; Volume 7, No. 1, pp 38-47; Januari 2001.

4. Winkelman, Michael, Sjamanisme: De neurale Ecologie van Bewustzijn en Healing. Westport, Conn: Bergin & Garvey; 2000.

5. Friedman, Robert Lawrence, de genezende kracht van de Drum. Reno, NV: White Cliffs; 2000.

6. Mikenas, Edward, “ Drums, niet Drugs, &”; Percussive Notes. April 1999:. 62-63

7. Diamant, John, The Way of the Pulse – Drummen met Spirit, Enhancement Boeken, Bloomingdale IL. 1999.

8. Winkelman, Michael, “ aanvullende therapie voor Verslaving: Drummen Out Drugs, &”; American Journal of Public Health; April 2003, Vol. 93 Uitgave 4, p647, 5p

9. Mikenas, Edward, “ Drums, niet Drugs, &”; Percussive Notes. April 1999:. 62-63

10. Friedman, Robert Lawrence, de genezende kracht van de Drum. Reno, NV: White Cliffs; . 2000.