Boek Verbonden in Licht en Liefde

Verbonden in Licht en Liefde

Verbonden in Licht en Liefde

 

Lieve lezer,

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder om het meest kostbare in het leven, je kind te verliezen. En dat is precies wat mij overkomen is. Op 04-04-2011 is mijn oudste dochter Anne Marèl op zeventien jarige leeftijd ten gevolge van een hersentumor overleden. En daar startte mijn boek Verbonden in Licht en Liefde.

Na zeven intensieve en turbulente maanden, waarbij ik binnen mijn mogelijkheden alles gedaan had om Anne Marèl, haar zusje en broertje te geven wat ze nodig hadden, stond ik voor mijn gevoel opeens met lege handen.

Want hoe nu verder? Het enige wat ik kon doen, was gewoon doorgaan, waarbij ik mijn gevoelens voor een groot deel uitschakelde. Immers hier was geen pasklare gebruiksaanwijzing voor, een ieder doet dat op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo. Veelal vanuit zijn eigen vertrouwde manier van overleven om niet omver te worden geblazen door alle heftige emoties, de enorme pijn en het gemis. Zo confronterend om te ervaren, dat het in zo’n alles ontwrichtende situatie praktisch onmogelijk was om elkaar werkelijk te bereiken en ervoor elkaar te zijn.

Mijn dochter was niet langer meer in fysieke vorm aanwezig op aarde. Mijn grote vraag was: ‘waar ben je?’ en mondde in een zoektocht naar haar. En als vanzelf kwam ik bij mijn eigen grote levensvragen ‘wie ben ik?’ en wat ‘wat is mijn levenstaak op deze aarde?’

Van diepste pijn naar grootste kracht

Tien jaar na de constatering van haar hersentumor, na mijn zoektocht met als gevolg persoonlijke en spirituele ont-wikkeling, kan ik zeggen dat ik mijn allergrootste pijn heb om weten te zetten in mijn allergrootste kracht. Dat ik mijn hoogsensitiviteit nu voor mij kan laten werken in plaats dat ik overspoeld word door alle energieën, die ik onbewust altijd oppikte en die onderdeel van mijn systeem werden. Ik heb haar grootste cadeau voor mij en het grote geheel ‘Verbinding met jeZelf met als resultaat Verbonden in Licht en Liefde’ gemeesterd.

En dat laatste is precies wat ik hier op aarde kom doen, hoogsensitieve mensen begeleiden naar de (bewuste) verbinding met zichZelf. Het nieuwetijdskind neemt hierbij een centrale rol in, hij fungeert als bijzondere spiegel voor zijn omgeving. Hij helpt de nieuwe tijd geboren te doen worden.

Verbonden in Licht en Liefde

‘Ik denk, dat als ik doodga, ik naar het licht ga’

Release van mijn boek Verbonden in Licht en Liefde

Pas negen jaar na het overlijden van Anne Marèl was ik zover dat ik mijn boek echt kon schrijven in de huidige vorm. Ik had daartoe eerst mijn lessen te leren: processen van bewustwording en inzicht, de verantwoordelijkheid voor mezelf nemen. Zeker ook de processen van toelaten, acceptatie, overgave en loslaten van wat is.  Een pittige periode waarin ik heel diep was gegaan.

Een zware zwangerschap met vele harde buiken en ook het laatste stuk ging gepaard met de nodige barensweeën. En toen was het gelukkig zover… de geboorte van mijn boek Verbonden in Licht en Liefde op 04-04-2021. Op eerste Paasdag, wat staat voor de wederopstanding van Anne Marèl in de vorm van dit boek en een nieuw begin.

Verbonden in Licht en Liefde,
met elkaar voor elkaar,
samen zijn we één,

Nicole Broers

Boekrecensies

4 april 2021 was het 10 jaar geleden dat mijn lieve vriendin Anne Marèl is overleden. Haar moeder, Nicole, beschrijft in haar boek ‘Verbonden in Licht en Liefde’ onder andere hoe zij het ziekte- en rouwproces heeft ervaren. Het was confronterend te lezen waar Anne Marèl doorheen heeft moeten gaan. Juist omdat onze vriendschap voor het overgrote deel bestond uit ‘lang leve de lol’. De machteloosheid van zowel Nicole als Anne Marèl is duidelijk lees- en voelbaar. Naast het verdriet beschrijft Nicole op een treffende wijze welke persoonlijke groei, met de nodige ups en downs, zij in de periode na het overlijden van Anne Marèl heeft doorgemaakt. Nicole introduceert daaromtrent op een laagdrempelige wijze de thema’s hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskinderen en neemt ons mee in de wereld van spiritualiteit met liefde en verbinding als uitgangspunt. Kortom: een echte aanrader! 💖
Julia
14-04-2021
Afgelopen 4 april was het 10 jaar geleden dat mijn vriendin Anne Marèl overleed. Haar moeder Nicole heeft hier dit prachtige boek over geschreven, wat mij diep heeft geraakt. Allereerst omdat nu, 10 jaar later en ik 10 jaar ouder, het ziek-zijn en overlijden van Anne Marèl mij veel meer doet beseffen wat een bijzonder en bijzonder sterk meisje zij was. Daarnaast heeft Nicole de zoektocht naar zichzelf op een krachtige en voor mij herkenbare manier beschreven. Hoe vind je je weg (terug) na zo'n verlies en hoe sta je in je kracht als hoogsensitieve vrouw en Nieuwetijdskind. Voor mij persoonlijk heeft haar boek bij mij een nieuwe deur geopend en hoop ik - net als Nicole - weer een stukje verder te komen in de zoektocht naar mijzelf en mijn weg. Nicole beschrijft haar weg en het holistische aspect daarvan op duidelijke wijze. De termen hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskind komen ook duidelijk naar voren en ik hoop dat dit een opening is naar meer her- en erkenning. Al met al een aanrader voor iedereen die openstaat en nieuwsgierig is naar deze thema's. Lééf, geniet, niet morgen maar NU!
Liefs Inge

Raakt ons verhaal jou?

Ben jij benieuwd wie Anne Marèl was, wat zij mij en vele anderen gebracht heeft?

Hoe wij hier als gezin mee omgegaan zijn?

Hoe ik mijn allerdiepste pijn heb weten te transformeren naar mijn allergrootste kracht?

Mijn boek Verbonden in Licht en Liefde is hier daadwerkelijk te bestellen.

 

Totaal: € –

Verbonden in Licht en Liefde

 

 

 

 

Voel jij de behoefte om na het lezen van ons verhaal een berichtje achter te laten. Voel je vrij…