Boek Verbonden in Licht en Liefde

Verbonden in Licht en Liefde

Verbonden in Licht en Liefde

 

Lieve lezer,

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder om het meest kostbare in het leven, je kind te verliezen. En dat is precies wat mij overkomen is. Op 04-04-2011 is mijn oudste dochter Anne Marèl op zeventien jarige leeftijd ten gevolge van een hersentumor overleden. En daar startte mijn boek Verbonden in Licht en Liefde.

Na zeven intensieve en turbulente maanden, waarbij ik binnen mijn mogelijkheden alles gedaan had om Anne Marèl, haar zusje en broertje te geven wat ze nodig hadden, stond ik voor mijn gevoel opeens met lege handen.

Want hoe nu verder? Het enige wat ik kon doen, was gewoon doorgaan, waarbij ik mijn gevoelens voor een groot deel uitschakelde. Immers hier was geen pasklare gebruiksaanwijzing voor, een ieder doet dat op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo. Veelal vanuit zijn eigen vertrouwde manier van overleven om niet omver te worden geblazen door alle heftige emoties, de enorme pijn en het gemis. Zo confronterend om te ervaren, dat het in zo’n alles ontwrichtende situatie praktisch onmogelijk was om elkaar werkelijk te bereiken en ervoor elkaar te zijn.

Mijn dochter was niet langer meer in fysieke vorm aanwezig op aarde. Mijn grote vraag was: ‘waar ben je?’ en mondde in een zoektocht naar haar. En als vanzelf kwam ik bij mijn eigen grote levensvragen ‘wie ben ik?’ en wat ‘wat is mijn levenstaak op deze aarde?’

Van diepste pijn naar grootste kracht

Tien jaar na de constatering van haar hersentumor, na mijn zoektocht met als gevolg persoonlijke en spirituele ont-wikkeling, kan ik zeggen dat ik mijn allergrootste pijn heb om weten te zetten in mijn allergrootste kracht. Dat ik mijn hoogsensitiviteit nu voor mij kan laten werken in plaats dat ik overspoeld word door alle energieën, die ik onbewust altijd oppikte en die onderdeel van mijn systeem werden. Ik heb haar grootste cadeau voor mij en het grote geheel ‘Verbinding met jeZelf met als resultaat Verbonden in Licht en Liefde’ gemeesterd.

En dat laatste is precies wat ik hier op aarde kom doen, hoogsensitieve mensen begeleiden naar de (bewuste) verbinding met zichZelf. Het nieuwetijdskind neemt hierbij een centrale rol in, hij fungeert als bijzondere spiegel voor zijn omgeving. Hij helpt de nieuwe tijd geboren te doen worden.

Verbonden in Licht en Liefde

‘Ik denk, dat als ik doodga, ik naar het licht ga’

Release van mijn boek Verbonden in Licht en Liefde

Pas negen jaar na het overlijden van Anne Marèl was ik zover dat ik mijn boek echt kon schrijven in de huidige vorm. Ik had daartoe eerst mijn lessen te leren: processen van bewustwording en inzicht, de verantwoordelijkheid voor mezelf nemen. Zeker ook de processen van toelaten, acceptatie, overgave en loslaten van wat is.  Een pittige periode waarin ik heel diep was gegaan.

Een zware zwangerschap met vele harde buiken en ook het laatste stuk ging gepaard met de nodige barensweeën. En toen was het gelukkig zover… de geboorte van mijn boek Verbonden in Licht en Liefde op 04-04-2021. Op eerste Paasdag, wat staat voor de wederopstanding van Anne Marèl in de vorm van dit boek en een nieuw begin.

Verbonden in Licht en Liefde,
met elkaar voor elkaar,
samen zijn we één,

Nicole Broers

Boekrecensies

4 april 2021 was het 10 jaar geleden dat mijn lieve vriendin Anne Marèl is overleden. Haar moeder, Nicole, beschrijft in haar boek ‘Verbonden in Licht en Liefde’ onder andere hoe zij het ziekte- en rouwproces heeft ervaren. Het was confronterend te lezen waar Anne Marèl doorheen heeft moeten gaan. Juist omdat onze vriendschap voor het overgrote deel bestond uit ‘lang leve de lol’. De machteloosheid van zowel Nicole als Anne Marèl is duidelijk lees- en voelbaar. Naast het verdriet beschrijft Nicole op een treffende wijze welke persoonlijke groei, met de nodige ups en downs, zij in de periode na het overlijden van Anne Marèl heeft doorgemaakt. Nicole introduceert daaromtrent op een laagdrempelige wijze de thema’s hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskinderen en neemt ons mee in de wereld van spiritualiteit met liefde en verbinding als uitgangspunt. Kortom: een echte aanrader! 💖
Julia
14-04-2021
Afgelopen 4 april was het 10 jaar geleden dat mijn vriendin Anne Marèl overleed. Haar moeder Nicole heeft hier dit prachtige boek over geschreven, wat mij diep heeft geraakt. Allereerst omdat nu, 10 jaar later en ik 10 jaar ouder, het ziek-zijn en overlijden van Anne Marèl mij veel meer doet beseffen wat een bijzonder en bijzonder sterk meisje zij was. Daarnaast heeft Nicole de zoektocht naar zichzelf op een krachtige en voor mij herkenbare manier beschreven. Hoe vind je je weg (terug) na zo'n verlies en hoe sta je in je kracht als hoogsensitieve vrouw en Nieuwetijdskind. Voor mij persoonlijk heeft haar boek bij mij een nieuwe deur geopend en hoop ik - net als Nicole - weer een stukje verder te komen in de zoektocht naar mijzelf en mijn weg. Nicole beschrijft haar weg en het holistische aspect daarvan op duidelijke wijze. De termen hoogsensitiviteit en Nieuwetijdskind komen ook duidelijk naar voren en ik hoop dat dit een opening is naar meer her- en erkenning. Al met al een aanrader voor iedereen die openstaat en nieuwsgierig is naar deze thema's. Lééf, geniet, niet morgen maar NU!
Liefs Inge
Het is tien jaar geleden, dat mijn beste vriendin haar zus verloor. In het boek ‘Verbonden in licht en liefde’ wordt het ziek zijn en het sterven van haar zus Anne-Marèl op een aangrijpende manier beschreven. Nicole beschrijft de gevolgen die het ziek zijn en het sterven van Anne-Marèl voor de dynamiek van haar gezin. Daarnaast lees je hoe en wat zij leerde van haar drie kinderen. Nicole schrijft hoe het verlies van haar dochter en de lessen die zij leerde van haar kinderen haar heeft aangezet om de liefdevolle verbinding met zichzelf terug te vinden. Tijdens een proces van tien jaar komt Nicole er achter dat zij niet alleen het verlies van haar dochter heeft te verwerken maar ook andere onverwerkte trauma’s en trauma’s van haar moeder. Nicole neemt je in haar boek mee in haar persoonlijke ontwikkeling en spirituele ontwikkeling die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Nicole is tijdens haar proces kritisch naar zichzelf en beschrijft hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met jezelf. Pas als die verbinding er is kan je een ander geven wat hij of zij nodig heeft. Aan de hand van Nicole haar eigen levensverhaal schrijft zij over thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn. Daarmee bracht het boek mij inzichten in processen en relaties in mijn eigen leven en daarmee meer inzicht in mijn eigen ontwikkeling. Het boek zet je aan het denken over wie je bent als mens en met welk doel je hier op aarde bent. Het boek is op een toegankelijke manier geschreven, ook voor mensen die nog weinig kennis hebben over spiritualiteit en spirituele ontwikkeling zijn er herkenningspunten en zet het boek aan tot bezinning. Al met al een ontroerend en leerzaam boek.
Linde
Wow, wat een prachtig boek is dit! Heel puur en vanuit het hart geschreven, vanuit eigen ervaring. Ik heb het boek gisteren gekocht en vandaag al helemaal uitgelezen! En dat terwijl ik van mezelf helemaal geen makkelijke lezer ben. Ik werd er helemaal ingezogen en kon niet meer stoppen met lezen. Zo mooi, zo emotioneel, maar ook heel informatief, met hele mooie inzichten voor het leven als volwassen hoogsensitief nieuwetijdskind en voor de opvoeding van onze eigen hoogsensitieve nieuwetijdskinderen. Veel herkenningspunten, ook wat betreft terugkomende patronen/trauma's in je eigen leven. Mooie opbouw en het leest heerlijk weg. Mijn complimenten Nicole Broers! Bedankt dat ik mocht 'genieten' van dit prachtige boek, jullie leven en jouw bijzondere zielsmissie!
Veel liefs, Suzanne
Een prachtig, krachtig en pakkend boek. Hierin wordt de lezer meegenomen in het verhaal waarin een moeder het meest trieste moet meemaken wat er bestaat. Het verliezen van je eigen kind. Nicole heeft hierdoor een periode meegemaakt waarin ze intens de laatste maanden met haar dochter heeft meegemaakt. Samen hebben ze hierin ook mooie momenten mogen delen. Confronterend, intens waarin ook vele dankbare momenten in zaten. Door haar intense verdriet heeft ze zelf een proces doorlopen wat haar ook vele positieve inzichten heeft mogen geven. Dit verwoord ze prachtig in haar boek, Verbonden in licht en liefde. Het boek lees je in 1 adem uit en zet je aan het denken.
Hanneke
Wat een prachtig, eerlijk en oprecht verhaal. Zo prachtig in kwetsbaarheid verwoord. In één keer uitgelezen omdat het raakt en je er in meegenomen wordt.
Liefs Ank 💞
De oprichtster van mijn opleiding “holistisch therapeut nieuwetijdskinderen “ heeft dit prachtige boek geschreven! Nicole Broers heeft de rouw van je kind verliezen getransformeerd naar een zinvolle betekenis geven. Diep respect voor haar manier van schrijven (en dus leven), hoe ze je meeneemt in haar processen, hoe ze eerlijk naar zichzelf durft te kijken, zodat je veel van haar, herkent in jezelf (ook al heb je zelf zoiets verschrikkelijke als je kind verliezen niet meegemaakt) en dus ook aangezet wordt om aan je eigen levenslessen te gaan werken. Verder leer je ook nog over nieuwetijdskinderen. Dit boek is een cadeautje aan jezelf 💝
Ineke
Trots op mijn docent en mijn mooie opleiding die ik mag volgen bij Nicole Broers. Nicole beschrijft het proces na het verlies van haar dochter. Daarnaast geeft ze tips hoe om te gaan met hoogsensitieve kinderen en Nieuwetijdskinderen. Aanrader💜
Laura
Dit is een heel mooi en bijzonder boek💕 Ik kon het niet weg leggen en heb het dan ook in twee dagen uitgelezen. Indrukwekkend om het proces van Anne Marèl en haar gezin op papier te lezen. Het heeft me diep geraakt. Het eind van het boek vind ik al net zo bijzonder. Zoals Nicole schrijft over de Nieuwetijdskinderen, hier kunnen we veel van leren. Steeds opnieuw kijk ik met nieuwe verwondering naar mijn eigen kinderen, met in mijn gedachte de wijze waarop Nicole het beschrijft. Heel bijzonder! Ik hoop dat onze paden elkaar mogen blijven kruisen💕
Jacqueline
Prachtig geschreven boek! Het neemt je mee op de bijzondere (innerlijke) reis die Nicole met haar gezin maakte, toen haar oudste dochter overleed. Hoe ze weer met zichzelf in verbinding kwam en haar zielsmissie ging leven. Ook leert het je om op een holistische manier te kijken te kijken naar je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Joep
Waauw, wat een indrukwekkend en bijzonder verhaal vertelt Nicole in haar boek. Het proces van bewustwording, heling en steeds op een dieper laagje voelen beschrijft Nicole concreet en herkenbaar. Vanuit haar hart, soms rauw en zonder het mooier te maken dan het is. Omdat Nicole haar proces zo helder omschrijft komt het gelijk binnen en voelt het alsof ze woorden aan mijn eigen ontwikkelingsproces geeft. Dat voelt als thuis komen bij mezelf. Het stukje over nieuwetijdskinderen zou eigenlijk iedere ouder/leerkracht moeten lezen!
Angela

Raakt ons verhaal jou?

Ben jij benieuwd wie Anne Marèl was, wat zij mij en vele anderen gebracht heeft? 

Hoe wij hier als gezin mee omgegaan zijn?

Hoe ik mijn allerdiepste pijn heb weten te transformeren naar mijn allergrootste kracht?

Belangrijke onderwerpen: Verbinding met jeZelf (hart en ziel) vandaaruit uitreiken naar de ander, hoogsensitief, nieuwetijdskinderen, gezinsdynamiek, familiesysteem en vele spirituele wijsheden.

Mijn boek Verbonden in Licht en Liefde is hier daadwerkelijk te bestellen.

Verbonden in Licht en Liefde