Bewustwording en inzicht: een absolute must!

Bewustworden en inzicht

Bewustwording en inzicht is een absolute must voor spirituele en persoonlijke ont-wikkeling. Zonder bewustwording en inzicht in wie jij in essentie bent, zonder werkelijk naar de bodem van jouw bestaan te gaan, blijft spiritualiteit in de bovenste regionen zweven. Juist door je lessen werkelijk op te pakken met behulp van zelfreflectie en verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf, deze te doorleven en te helen, maak je van jouw allerdiepste pijn jouw allergrootste kracht. Krijg je vast voeten in de aarde. Wat je hebt meegemaakt in jouw leven, dat je juist voor jouw ouders en daarmee voor jouw familiesysteem gekozen hebt, is immers niet voor niets. Neen, zeker het bereidt je voor om uiteindelijk jouw zieledoel op aarde te leven.

Bewustwording en inzicht in je patronen, je aandeel in de dynamieken in diverse relaties, hoe verbind jij je, je pijnpunten, je kwaliteiten etc. Kortom, wie ben jij werkelijk?

Veel hoogsensitieve vrouwen en mannen hebben in hun jeugd de beweging naar de ander, door voor de ander de onverwerkte emoties en spanningen te dragen, de ander te willen redden, tot in perfectie gemeesterd. Hun natuurlijke beweging in latere relaties is zich volledig verstrikken met de ander, zorgen voor de ander ten koste van zichzelf en zonder te checken of de ander dit wilt. Deze verstrikkingen maken dat zij zoveel van zichZelf weg hadden gegeven, dat ze leeg achterbleven en zichZelf volledig kwijt waren geraakt. Deze dynamiek is geheel onbewust en gaat van generatie op generatie over.

Om de verbinding met jeZelf weer te voelen en te vergroten is de enige weg die je hierbij kunt bewandelen de weg naar binnen. Je lichaamsbewustzijn te vergroten, door weer te voelen in je lichaam wat je ziel je te vertellen heeft. Weer contact te hebben met je innerlijk kind, haar/hem werkelijk te zien en te horen, te koesteren, liefde en aandacht te geven en te luisteren wat zij/hij je vertellen heeft. Belangrijk hierbij is een bewuste onderbuikademhaling, meditatie, ontspanning, rust en ruimte voor jezelf, immers dan alleen kan je je innerlijke stem horen.

Net zo belangrijk is kennis te vergaren over ondermeer de patronen en dynamieken die spelen bij de verschillende soorten relaties, in families. Met daarbij de ultieme vraag: ‘hoe heb jij het gedaan?’

Op deze wijze ga je jezelf steeds beter leren kennen, onderzoek je wat je allemaal in je rugzakje hebt zitten, door alles toe te laten, te accepteren en te komen tot overgave, kan je uiteindelijk loslaten wat je niet langer meer dient, zoals allerlei beperkende overtuigingen, niet helpende emoties, overlevingsmechanismen en traumastukken.

Uiteindelijk word je wie je werkelijk bent. Je zelfbeeld, eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn gegroeid, je houdt van jezelf zoals je bent. Nu heb je daadwerkelijk wat te bieden, namelijk JEZELF zoals je bent, zonder poespas. Nu kan je er ook voor de ander zijn, zonder die ander te willen redden, zonder dat het gaat ten koste van jezelf, zonder ongevraagd te willen helpen. Je respecteert de ander en gunt de ander zijn persoonlijke pad, vanuit onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen in jezelf en daarmee in de ander.

Dit is de reden waarom het 1ste jaar van de opleiding Holistisch Therapeut Nieuwetijdskind volledig in het teken staat van bewustwording en inzicht in wie jij bent met als gevolg persoonlijke en spirtuele ont-wikkeling. Pas dan kan je er zonder projectie zijn voor het nieuwetijdskind en diens gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *