Verbonden in Licht en Liefde

Verbonden in Licht en Liefde

Mijn boek Verbonden in Licht en Liefde vertelt het verhaal van mijn dochter Anne Marèl, zij is op 04-04-2011 overleden aan een hersentumor. De angst van iedere ouder, mijn grootste angst om mijn kind te verliezen werd mijn realiteit. Een diep traumatische gebeurtenis, niet alleen voor mij, zeker ook voor haar papa, haar broertje en zusje, de opa’s en oma’s, familie en al haar vriendinnen.

Het is nu tien jaar geleden dat zij ziek werd. Toen op mijn verjaardag was zij al ernstig ziek, we wisten dat ze niet lang meer te leven had. Hoe lang nog, was de grote vraag. En nu was ik weer jarig afgelopen vrijdag, ik heb daar eergisteren minder bij stilgestaan en nu bij het schrijven van mijn blog en het uitzoeken van een passende foto, komt het verdriet en gemis weer keihard binnen. De laatste weken voel ik me minder, een druk op mijn borst, mijn hart, ik voel de pijn van het gemis, het verdriet. Ook nu schrijf ik dit bericht met tranen in mijn ogen. Het hoort erbij.

Het is een heel bijzonder proces geweest om mijn boek te schrijven. Iedere keer weer dieper te zakken in mijn herinneringen, in de emoties, in mijn processen. Ook om te zien hoe het gaat met de kinderen en Eric, mijn inmiddels ex man en de vader van onze kinderen. Het is een lange weg geweest en nog steeds af en toe.

Het schrijven van mijn boek voelde als een zwangerschap, ik werkte naar een bepaald punt toe, naar de uiteindelijke geboorte van mijn boek.Mijn boek gaat over Anne Marèl, over hoe ik als moeder haar ziek zijn en overlijden heb ervaren, hoe ik me toch staande heb weten te houden. Mijn zoektocht na haar overlijden met de ultieme vraag ‘waar ben je?’ om uiteindelijk te eindigen met de vraag ‘en wie ben ik dan?’

Nu na tien jaar kan ik zeggen: ik heb mijn allergrootste grootste pijn weten te transformeren naar mijn grootste kracht. Anne Marèl’s grootste cadeau aan mij was ‘Verbinding met meZelf.’ Dit is mijn proces geweest, me weer bewust te worden en te zijn van de verbinding met mijn hart en ziel om van daaruit uit te kunnen reiken naar de ander.

Ik heb mijn trillingsfrequentie verhoogd en daarmij is mijn innerlijk licht steeds meer gaan schijnen. Om uiteindelijk mijn missie hierop aarde te kunnen leven: mensen begeleiden bij het verhogen van hun trillingsfrequentie en daarmee hun innerlijk licht: verbinding met zichZelf. En wel meer in het bijzonder bij nieuwetijdskinderen, hun ouders en leerkrachten.

Mijn boek is geschreven. De volgende stap was de grafische vormgeving van het boek. En wederom ben ik de diepte weer ingegaan door hier weer een tweetal weken intensief mee bezig te zijn. Het resultaat is prachtig, zo blij en dankbaar. De omslag doet volledig recht aan de titel ‘Verbonden in Licht en Liefde’. Een prachtige multidimensionale creatie van Jan Pieter Schreur in samenwerking met Mapije de Wit Het geheel ligt nu bij de drukker. En dan de volgende stap, de geboorte van mijn boek. Deze had normaalgesproken op 22-11-2020 plaats gevonden.

Mijn boek is er klaar voor, ik ben er klaar voor, alleen Nederland helaas nog niet. Vanwege de onzekere situatie die Corona heet, heb ik besloten om mijn boekpresentatie uit te stellen.

Mijn nieuwe release zal plaatsvinden op zondag 04-04-2021, precies tien jaar na haar overlijden. Voor mij een eerbetoon aan mijn kind, stilstaan dat het alweer tien jaar later is. En ook haar slogen leven op die speciale dag ‘Leef, geniet. Niet morgen, NU.’ Dus zeker geen zware verdrietige samenkomst, neen, een feestje met een traan en een lach.

Die dag is het ook eerste Paasdag, de wederopstanding van Jezus, waaruit moge blijken dat dood is niet dood. Een nieuw begin, de nieuwe aarde die zij als nieuwetijdskind op haar eigen wijze heeft gebracht, in ieder geval voor mij en voor velen met mij. Hopelijk mag dit ook zo zijn voor het grote geheel. Een ding weet ik zeker, zij heeft daar een behoorlijke steen aan bijgedragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *