De boodschap: je kind heeft kanker

je kind heeft kanker

Op 5 augustus 2020 was het precies 5 jaar geleden dat we te horen kregen dat Dennis een hersentumor had. Een medulloblastoom met uitzaaiingen in zijn ruggenmerg.

Een zware periode volgde. Dennis werd geopereerd, waarbij een groot deel van de tumor werd verwijderd, ongeveer 90%. Na 6 weken zouden we starten met bestralen, maar na 2 weken was de tumor net zo hard terug gegroeid met nog meer uitzaaiingen in ruggenmerg en hersenvliezen. Zware epileptische aanvallen volgden en de kans dat Dennis zou overlijden was heel groot. Wat waren we bang om hem te verliezen. Uit nood werd een drain geplaatst om de druk in zijn hoofd te verminderen en een chemokuur gegeven. Wonder boven wonder sloeg dit aan.

Daarna volgden 6 weken van bestralingen en 6 maanden chemokuren.Na de behandelingen volgde een periode van herstellen en deze periode was eigenlijk nog zwaarder dan tijdens de behandelingen. Eten ging niet meer vanzelf, Dennis was ontzettend moe en zijn energie was weg. Alles wat vanzelfsprekend was werd moeilijk voor hem. En toch is hij altijd positief gebleven en dat is hij nog steeds.

Ook voor Sanne was het tijdens en na de behandelingen moeilijk. Als ik zie hoe positief zij altijd is geweest, hoe ze al die tijd heeft gevoeld dat het goed zou komen, zelfs toen ik bang was dat het niet meer goed zou komen. Ik hoor nog haar stemmetje die zei; ‘Mama, ik voel gewoon dat het goed komt’.

Bijzonder en wat ben ik dankbaar voor hun allebei. Dat is het mooiste wat we tijdens en na de behandelingen hebben ervaren, de kracht van liefde. Dat is uiteindelijk het enige wat telt ❤️

Nu 5 jaar verder gaat het beter dan ooit. Dennis gaat weer met plezier naar school, heeft energie, werkt elke zaterdag, en is een heerlijke puber. Omdat ik zelf weet hoe veel ik heb gezocht naar oplossingen, voel dat er meer is dan in de medische wereld wordt verteld en het voor kinderen ontzettend belangrijk is dat er verder gekeken wordt dan nu gedaan wordt, ben ik samen met Nicole Broers de opleiding Holistische Begeleiding Kind met Kanker en Gezin aan het opzetten. Ik vanuit mijn ervaring met Dennis, Nicole vanuit haar ervaring met haar dochter Anne-Márel die in 2011 is overleden aan een hersentumor.

Omdat dit nog even duurt, maar we beiden voelen dat het tijd is om meer bewustwording en steun te geven aan ouders die hetzelfde doormaken, zetten we daarom onze Facebook pagina Holistische Begeleiding van Kind met Kanker en Gezin vandaag online. We gaan daar de komende tijd informatie op plaatsen en onze ervaringen delen.

Liefs Goverina, ❤️

Eén reactie

  1. Nicole Broers

    fff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *