De boodschap: je kind gaat dood

Anne Marèl

❤❤ 20-08-2010 Anne Marèl 20-08-2020 ❤❤ Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat Anne Marèl ziek werd. Wij kwamen thuis van een bruiloft en Anne Marèl was niet naar haar werk gegaan, ze voelde zich niet zo lekker. Ze had erge hoofdpijn en was misselijk. Ze lag uitgevloerd op de bank.

Nu had zij in haar jonge leven heel regelmatig hoofdpijn gehad en een structureel energieprobleem. Dus niet zoveel aan de hand, gewoon wat uitrusten, die week daarvoor was ze immers met vriendinnen naar Texel op vakantie geweest. Later hoorde ik dat ze toen al heel last had van hoofdpijn en zelfs een dag in haar tent bleef.

In plaats dat ze opknapte, zag ik haar ziende ogen achteruitgaan. Ze at praktisch niets meer, moest steeds vaker overgeven en ik zag dat ze echt ziek was. We zijn een aantal keer naar de huisarts geweest en iedere keer waren haar reflexen gewoon goed. Tot die ene dag dat de pijnmedicatie niet meer hielp, het was inmiddels eind augustus, toen werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis, naar de eerste hulp. En wederom waren haar reflexen goed, toch maar voor de zekerheid een ct-scan.

Ik zie ons samen nog zo zitten, in een wachtkamertje. Een jonge arts in opleiding kwam ons de uitslag vertellen. Hij was zichtbaar aangedaan en moest Anne Marèl en mij de confronterende boodschap brengen dat zij een hersentumor had. Zo had je een kerngezond kind en zo …

We stapten met ons gezin een rollercoaster in, waarbij onze reis en eindbestemming onbekend was. Hoe moet je daar als moeder mee omgaan, als gezin en als partners? En het allerbelangrijkste hoe is Anne Marèl met haar ziekte en naderend sterven omgegaan en haar zusje en broertje? Hier zijn geen boekjes en richtlijnen voor.

Inmiddels 10 jaar verder heb ik onze ervaringen, mijn emoties en veel meer dan dat verwoord in mijn boek ❤ VERBONDEN IN LICHT EN LIEFDE ❤

Want hoe ga je om met een dergelijke diepingrijpende traumatische ervaring?

Hoe kan je aan zo’n ervaring betekenis geven en kan je dit uiteindelijk tot je kracht maken?

Hoe ga je weer LEVEN in plaats van overleven?

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren ons levensverhaal uitgeschreven, in eerste instantie puur voor mezelf. Voor de verwerking van mijn emoties en het verweven van haar leven van essentieel belang. Deze pittige processen leverden mij veel bewustwording en inzicht op.

Pas het laatste jaar was ik zover om mijn boek in de huidige vorm te schrijven.

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Anne Marèl, van mij en ons gezin?

Vanaf 04-04-2020 is mijn boek Verbonden in Licht en Liefde op deze website te bestellen.

Verbonden in Licht en Liefde,
Nicole

Eén reactie

  1. Nicole Broers

    nnfnf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *